(7) Aapo Kihlanki

Olen 46-vuotias perheenisä. Imatra on ollut kotikaupunkini miltei kaksikymmentä vuotta, ja työskentelen täällä lukion lehtorina. Työni ohella olen toiminut niin ammattiyhdistyksessä kuin järjestötoiminnassakin, ja uskon, että kokemukseni näistä organisaatioista olisi avuksi myös seurakunnan hallinnossa.

Seurakunnassa on monenlaisia ihmisiä omine toiveineen ja pelkoineen. Siksi katsomukselliset ja käytännön asioihin kietoutuvat ristiriidat ovat nähdäkseni väistämättömiä. Ristiriitoja ei kuitenkaan voiteta ehdottomalla pitäytymisellä niissä opinkappaleissa, jotka itselle näyttäytyvät ainoina oikeina. Silloin pelot muuttuvat todellisiksi ongelmiksi, eikä ratkaisuja niihin edes haluta löytää. Mielestäni jokainen ääni on seurakunnassa arvokas, ja jokainen teko seurakunnan hyväksi ansaitsee kiitoksen.

Katson, että juuri teot ja toiminta luovat seurakunnan. Jumalanpalvelukset, kerhot ja sosiaalinen toiminta koskettavat ihmisiä keskellä oikukasta arkea. Seurakunnan on hoidettava omaisuuttaan huolella, mutta tarvittaessa hengen on käytävä läpi rakennusten seinien. Kiinteistöjä ei tule ylläpitää niiden kustannuksella, joiden ääni ei tule kuuluviin.

Jaan Tulkaa kaikki -liikkeen näkemykset moniarvoisesta kirkosta mutta kunnioitan myös kristillistä perinnettä. Nähdäkseni tradition on kuitenkin kestettävä aikaa, sillä perinne ei selviä hengissä ilman kykyä muutokseen. Mielestäni tässä piilee myös luterilaisen kristillisyyden ilosanoma: luterilaisuus on uskoa muuttuvassa maailmassa.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita